rakennushankkeen ohjaus simulaatiomallilla

Rakennus­hankkeen ohjaus

Haluatko tehdä parempia päätöksiä ja ohjata rakennushankkeesi tavoitteisiin?
Syöttämällä hankkeen lähtötiedot TVD simuloi hankkeen lopputuloksen ja näyttää sen käyttäjälle heti. Saat välitöntä palautetta suunnitelluista ratkaisuista ja niiden vaikutuksista kustannuksiin ja päästöihin – jo ennen lopullisten päätösten tekemistä.

Haluatko kuulla lisää hankkeen ohjauksesta simulaation avulla? Sovitaan aika niin kerromme lisää.

Pyydä esittely

Simulaatiomallimme avulla mallinnat hankkeesi tuotanto-osiin asti jo pelkästään syöttämällä ohjelmaan tiedot siitä, mitä rakennetaan, mihin rakennetaan ja millainen on hankkeen laajuus tai tarvittavat toiminnot. Jokainen yksityiskohta on muokattavissa, jolloin simulaatio päivittyy muokkausten mukaan ottaen huomioon jokaisen valinnan syy-seuraussuhteet. 

Ilmainen opas rakennushankkeen ohjaukseen

Toteutusmuodon valinta
-opas

Toteustusmuodon valinta

-oppaan avulla löydät hankkeisiisi soveltuvimmat toteutusmuodot ja näet, miten Haahtela TVD® parhaiten auttaa sinua onnistumaan hankkeissasi.

Lataa opas

Ohjaa suunnittelua yksityiskohtaisesti, kokonaiskuvaa kadottamatta

rakennushankkeen ohjaus simulaatiolla auttaa mitoittamaan tilat oikein. Kuvassa toimistotila.

Toimisto

12

työpistettä

1. Tarveselvitys

Simulaatiomalli lähtee liikkeelle rakennuksen käyttötarkoituksesta ja sen vaatimista tiloista. Esimerkiksi toimistorakennuksessa kokonaispinta-alaa olennaisempaa on, että tilat vastaavat tietotyön vaatimuksia. 

Simulaatiomallin avulla määrittelet tarvittavat toiminnot ja niiden vaatimat tilat sekä varmistat hankkeen täyttävän käyttäjien vaatimukset.

Kun tiedät, mikä on rakennuksen käyttäjälle tärkeää, on tavoitteet helppo määritellä ja pystyt keskittymään olennaiseen.

Kokonaan uuden kerrostalon suunnittelu ja rakennushankkeen ohjaus simulaatiolla

Tavoitebudjetti

21,4

M€

2. Hankesuunnittelu

Jotta rakennushanke onnistuu, on sillä oltava realistinen tavoite. Simulaatiomallin avulla voit arvioida investointipäätöstä esimerkiksi rakentamisen hinnan, hiilijalanjäljen ja hankkeen kannattavuuden perusteella.

Simulaatiomalli ottaa huomioon käyttäjän ja omistajan tilatarpeet, tontin ominaisuudet sekä kaavatekijöiden vaikutukset rakennettavaan kiinteistöön. Lopputuloksena muodostuva simulaatio sisältää tarvittavat tilat, rakennus- ja tekniikkaosat sekä tarvittavan tuotannon, kuten rakennussuunnittelun ja työmaatehtävät.

Näin saatavillasi on kaikki tarvittava tieto tavoitteiden asettamiseen.

Suunnittelun ohjaus kuten muukin rakennushankkeen ohjaus onnistuu simulaatioavusteisesti

Ehdotussuunnitelman
ero tavoitebudjettiin

+0,9

M€

3. Suunnittelun ohjaus

Simulaatiomalli auttaa löytämään tavoitteesi täyttävän suunnitteluratkaisun. Sen avulla ohjaat sekä ehdotus- että yleissuunnittelua haluamaasi suuntaan.

Simulaatiomalliin pohjautuva rakennusosa- ja järjestelmäanalyysi auttaa löytämään oikeat toimenpiteet suunnitelmien kehittämiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi.

rakentamisen ohjaus simulaatiolla

Runkohankintojen ennusteen
ero hankinnan tavoitteeseen

0,1

M€

4. Rakentamisen ohjaus

Simulaatiomalli toimii apunasi myös hankeen rakennusvaiheessa. Suunnitelmiisi pohjautuvan simulaation avulla muodostat valittuun toteutusmuotoon perustuvat hankinnat ja budjetit.

Hankintojen seuranta järjestelmässä tekee mahdollisten poikkeamien havaitsemisesta helppoa ja valintojen arvioinnista läpinäkyvää.

Simulaatio muokkautuu valintojesi mukaan reaaliaikaisesti ja auttaa sinua reagoimaan mahdollisiin muutostarpeisiin myös rakennusaikana.

Lue lisää simulaatiomallin toiminnasta täältä.

 

Simulaatioavusteinen rakennushankkeen ohjaus on auttanut lukuisia projekteja onnistumaan. Tilaajien tavoitteet toteutuvat ja projektiryhmän käyttämä aika lyhenee. Simulaatiomalli hyödyttää kaikkia osapuolia.

Haluatko kuulla lisää siitä, miten simulaatioavusteinen rakennushankkeen ohjaus voi auttaa rakennushankettasi onnistumaan?

Pyydä esittely