rakennushankkeen ohjaus simulaatiomallilla

Rakennus­hankkeen ohjaus

Haluatko ohjata suunnittelua asettamiisi realistisiin ja ymmärrettäviin tavoitteisiin? Haluatko ajantasaisen ja päivittyvän tilannekuvan projektista? TVD-simulaatiomallissa kaikki projektin johtamiseen tarvittava tieto on saatavilla helposti.

Sovitaan aika niin kerromme lisää.

Pyydä esittely

Rakennushankkeessa riittää liikkuvia osia: kiinteistöön haluttavat toiminnot, kaavamääräykset, tontin olosuhteet, tarvittavat tilat ja tilaominaisuudet, arvio hankkeen kustannuksista, kokonaispinta-alasta ja hiilijalanjäljestä. Simulaatio kattaa kaikki vaiheet suunnittelusta loppusiivoukseen.

Ilmainen opas rakennushankkeen ohjaukseen

Toteutusmuodon valinta
-opas

Toteustusmuodon valinta

-oppaan avulla löydät hankkeisiisi soveltuvimmat toteutusmuodot ja näet, miten Haahtela TVD® parhaiten auttaa sinua onnistumaan hankkeissasi.

Lataa opas

Yksityiskohtaista suunnittelun ohjausta ilman kokonaiskuvan katoamista

rakennushankkeen ohjaus simulaatiolla auttaa mitoittamaan tilat oikein. Kuvassa toimistotila.

Toimisto

12

työpistettä

1. Tarveselvitys

Simulaatiomalli lähtee liikkeelle rakennuksen käyttötarkoituksesta ja sen vaatimista tiloista. Esimerkiksi toimistorakennuksessa kokonaispinta-alaa olennaisempaa on, että tilat vastaavat tietotyön vaatimuksia.

Kuinka monta työpistettä tarvitaan? Entä neuvotteluhuoneita? Simulaatiomallin avulla määrittelet tarvittavat toiminnot ja niiden vaatimat tilat sekä varmistat hankkeen täyttävän käyttäjien vaatimukset.

Kun tiedät, mikä on rakennuksen käyttäjälle tärkeää, on tavoitteet helppo määritellä ja pystyt keskittymään olennaiseen.

Kokonaan uuden kerrostalon suunnittelu ja rakennushankkeen ohjaus simulaatiolla

Tavoitebudjetti

21,4

M€

2. Hankesuunnittelu

Rakennushankkeen onnistumisen kannalta on tärkeää, että projektille on asetettu realistinen tavoite. Simulaatiomallin avulla voit arvioida investointipäätöstä esimerkiksi rakentamisen hinnan, hiilijalanjäljen ja hankkeen kannattavuuden perusteella.

Simulaatiomalli ottaa huomioon käyttäjän ja omistajan tilatarpeet, tontin ominaisuudet sekä kaavatekijöiden vaikutukset rakennettavaan kiinteistöön. Lopputuloksena muodostuva simulaatio sisältää tarvittavat tilat, rakennus- ja tekniikkaosat sekä tarvittavan tuotannon, kuten rakennussuunnittelun ja työmaatehtävät.

Näin saatavillasi on kaikki tarvittava tieto tavoitteiden asettamiseen.

Suunnittelun ohjaus kuten muukin rakennushankkeen ohjaus onnistuu simulaatioavusteisesti

Ehdotussuunnitelman
ero tavoitebudjettiin

+0,9

M€

3. Suunnittelun ohjaus

Simulaatiomalli auttaa löytämään tavoitteesi täyttävän suunnitteluratkaisun. Sen avulla ohjaat sekä ehdotus- että yleissuunnittelua haluamaasi suuntaan.

Simulaatiomalliin pohjautuva rakennusosa- ja järjestelmäanalyysi auttaa löytämään oikeat toimenpiteet suunnitelmien kehittämiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi.

rakentamisen ohjaus simulaatiolla

Runkohankintojen ennusteen
ero hankinnan tavoitteeseen

0,1

M€

4. Rakentamisen ohjaus

Simulaatiomalli toimii apunasi myös hankeen rakennusvaiheessa. Suunnitelmiisi pohjautuvan simulaation avulla muodostat valittuun toteutusmuotoon perustuvat hankinnat ja budjetit.

Hankintojen seuranta järjestelmässä tekee mahdollisten poikkeamien havaitsemisesta helppoa ja valintojen arvioinnista läpinäkyvää.

Simulaatio muokkautuu valintojesi mukaan reaaliaikaisesti ja auttaa sinua reagoimaan mahdollisiin muutostarpeisiin myös rakennusaikana.

Lue lisää simulaatiomallin toiminnasta täältä.

 

Simulaatioavusteinen rakennushankkeen ohjaus on auttanut lukuisia projekteja onnistumaan. Tilaajien tavoitteet toteutuvat ja projektiryhmän käyttämä aika lyhenee. Simulaatiomalli hyödyttää kaikkia osapuolia.

Haluatko kuulla lisää siitä, miten simulaatioavusteinen rakennushankkeen ohjaus voi auttaa rakennushankettasi onnistumaan?

Pyydä esittely